Restaurants

Na een dag hard werken of sportieve inspanning op de fiets of te voet bent u vast toe aan een goede maaltijd. Voor elk van de aanbevolen restaurants geldt: wij helpen u graag met het maken van een reservering. Op loopafstand van onze B&B zijn vier van de vijf restaurants die wij hieronder aanbevelen. Het vijfde restaurant is per fiets en auto goed bereikbaar. De aanbevolen restaurants hebben elk hun eigen stijl en karakter en een afwijkende keuken van elkaar!

Wilt u in een unieke ambiance dineren? Binnen 10 minuten wandelen bevindt zich de Hoefslag: ‘een symbiose van fine dining, bistro, bar en conference: vier verschillende concepten onder één dak die elkaar positief versterken’. De Hoefslag heeft een andere smaakbeleving dan een gemiddeld restaurant.

Houdt u meer van de Oosterse keuken? Dan adviseren wij u aan tafel te gaan bij Yumisan. Dineren bij Yumisan is puur genieten. De naam van het restaurant zegt alles, Yumisan betekent namelijk: ’Jij en ik, hier’. Zeg nou zelf: van lekker eten word je blij en als jij je goed voelt, dan deel je dat toch het liefst met degenen om wie je het meeste geeft?

Nog een mooi decor voor een smakelijke avond: Anak Dèpok, een uitstekend Indonesisch restaurant. Anak Dèpok betekent ‘Kind uit/ van Dèpok’, een plaatsje tussen het vroegere Batavia en Buitenzorg, het huidige Jakarta en Bogor. De bereiding van alle gerechten zijn 100% authentiek. De rijsttafel is een variëteit van smaken, met verse kruiden en ingrediënten. De bereiding is zeer arbeidsintensief en dat proef je duidelijk terug. Het restaurant bestaat overigens al meer dan 30 jaar!

Toe aan goed sateetje met Hollandse friet, een spies van kippendij of een lekkere salade? Dan moet u bij De Egelantier zijn. De Egelantier is een dorpscafé gelegen naast het station. Het restaurant is ideaal voor zowel de lunch als diner. Zeker in de zomer is het terras vaak gezellig gevuld en wordt er regelmatig livemuziek gespeeld; ideaal voor een gezellig avondje uit.

Brasserie Le Nord is ook een aanrader, weliswaar niet op loopafstand (4,5 km) maar zeer de moeite waard: de brasserie is gehuisvest in een authentieke boerenhoeve. In deze omgebouwde boerderij uit 1885 kunt u terecht voor heerlijke Franse klassiekers zoals slakken, een steak tartare met frites of een goede bouillabaisse. Maar in deze brasserie kunt u zich ook laten verrassen door bijvoorbeeld het ‘menu du chef’, waar u eveneens de Franse keuken proeft maar dan met een moderne en lichtere twist. In november 2018 is Brasserie Le Nord onderscheiden met een Bib Gourmand Award; een culinaire prijs.