Lage Vuursche

Het authentieke dorpje Lage Vuursche is op 7,5 km van onze B&B gelegen en trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers vanwege de bosrijke omgeving, de gezellige restaurants met buitenterrassen, winkeltjes en natuurlijk de eindeloze recreatieve mogelijkheden. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, midgetgolfen, met paard en wagen mee het bos in of zelf paardrijden. Vergeet niet de dag af te sluiten met een overheerlijke pannenkoek.

Dankzij de tientallen rijksmonumenten en de achttiende-eeuwse huizen in en om de Dorpsstraat heb je het gevoel dat de tijd hier heeft stilgestaan. Een Anton Pieck achtige sfeer in het dorp en het feit dat Lage Vuursche en omgeving het eerste grote bosgebied vanuit de randstad is, zorgt voor veel belangstelling. Het dorpje heeft overigens een Vorstelijke status aangezien prinses Beatrix hier in kasteel Drakensteyn woont.

De natuur rond Lage Vuursche varieert van loofbossen tot heide en van naaldbos tot drassige gronden. Omdat het gebied zo gevarieerd is, zit het vol met dieren, zoals loslopende runderen, maar ook herten, vossen, hazen en allerlei bijzondere vogels. Vergeet ook de flora niet; in de herfst is het nergens beter paddenstoelen spotten dan in Lage Vuursche!